Hibiskus

Biljni čaj od cveta hibiskusa
Hibisci flos
Čajevi na merenje
Net Weight: 0,5kg

In stock:

Excl. Tax: RSD 396.66 RSD 475.99

* Required Fields

Quantity:

U Egiptu je hibiskus već poznat vekovima kao nacionalno piće i kao biljka koja leči mnoge bolesti zbog visokog sadržaja vitamina i organske kiseline. Pije se kao osvježavajući napitak u vrućim letnjim danima, bilo da je hladan ili topao. Prema podacima čaj od hibiskusa bio je omiljeno piće egipatskih farona. On je pratio sve veće proslave gde se posluživao kao zdravica.
Čaj od hibiskusa je bio i omiljeno piće Kleopatre, koja ga je koristila za dušu i telo. Čak je od njega pripremala i balzam za telo, kojim je dobila lepu crvenkastu boju koja je u ono vreme bila pojam ženske lepote.

Other Names

hibiskus, kineski slez, afrička malva

Names in different languages

Alternative Names - Latin:Hibiscus sabdarifa;Alternative Names - German:Hibiscus;Alternative Names - English:Hibiscus;

Ingredients

Cvet hibiskusa 100%.

How to prepare?

Jednu kašiku čaja preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 3-5 minuta i procediti.

Product Handling

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa. Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Tea Contents

Sadrži 15-30% biljnih kiselina (limunska, jabučna, vinska i hibiskus kiselina), 1,5% antocijana koji čajnom napitku daje crvenu boju, flavonske derivate, fitosterole, sluzi, polisaharide i pektine. Sluzni polisaharidi sadrže oko 50% soli uronske kiseline, ramnozu, arabinozu, glikozu, ksilozu i manozu.

What is the Effect?

Osvežavajući napitak bez kofeina. U većim dozama blag laksans zbog kiselina koje se teško resorbuju. Zbog visokog sadržaja sluzi eksterno deluje kao antiflogistik i antiedematik. Vodeni ekstrakt izaziva relaksaciju muskulature uterusa i snižava krvni pritisak (hipotenziv).
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.