Hmelj

Biljni čaj od šišarice hmelja
Humuli lupuli strobulus
Čajevi na merenje
Net Weight: 0,5kg

In stock:

Excl. Tax: RSD 293.32 RSD 351.99

Other Names

Humuli lupuli strobulus

Names in different languages

Alternative Names - Latin:Humulus lupulus;Alternative Names - German:Hopfen;Alternative Names - English:Hops;

Ingredients

Šišarica hmelja 100%.

How to prepare?

Jednu kašiku čaja preliti sa 0,5 l ključale vode, ostaviti poklopljeno 5 min i procediti.

Important Notes

Piti dva do tri puta dnevno po šolju čaja. Ne preporučuju se trudnicama, dojiljama i maloj deci. Takođe se ne preporučuje upotreba u velikim količinama.

Product Handling

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Tea Contents

Sadrži 8% mineralnih materija, masti, voskove, malo tanina (humulo-taninska kiselina), pektinske materije, kalijumove soli, flavonske pigmente (ksantohumol) i glikozide kvercetina i kemferola. Sadrži još amine i holin. Aktivne principe predstavlja oleo-rezina: etarsko ulje (0,5%) sastavljeno od terpenskih ugljovodonika, smole (10-15%) koja sadrži ketone i fenole (lupulin, humulon i srodne supstence). Stajanjem droge, humulon i lupulon se autooksiduju.

What is the Effect?

Koristi se kao digestiv, tonik i sedativ. Pripisuju mu se i estrogena svojstva i dejstva afrodizijaka. U većim dozama može da prouzrokuje vrtoglavicu i nauzeju. Humulon, lupulon i njihovi derivati imaju antibakterijsko dejstvo na gram-pozitivne bakterije i bacil tuberkuloze. Najveća primena hmelja je u pivarstvu.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.