Other Names
kokotac, ždraljika, orlov nokat
Names in different languages
Alternative Names - Latin:Melilotus officinalis;Alternative Names - German:Echter Steinklee;Alternative Names - English:Common Melilot;
Ingredients
Herba kokotca 100%.
How to prepare?
Unutrašnja upotreba: Jednu do dve čajne kašičice čaja preliti sa 2 dl ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da odstoji 5-10 minuta. Procediti i piti dve do tri šolje čaja dnevno.
Spoljašnja upotreba: Dve do tri supene kašike čaja prokuvati sa malo vode. Dobijenu kašastu masu uviti u platno i koristiti kao oblogu.
Important Notes
Kumarini prisutni u sušenom nedzemnom delu biljke pod dejstvom određenih gljivica prelaze u dikumarole koji su antagonisti vitamina K i imaju hemoragično dejstvo. Danas se sve manje koristi kao čaj.
Product Handling
Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist
Tea Contents
Osušena biljka prijatno miriše na med jer pri sušenju nastupa fermentacija, hidroliza jednog glikozida i oslobadjanje kumarina oko 1%. Aromatična droga koja nema etrskog ulja. Pored kumarina suva biljka ima slobodne melilotne kiseline, smole i tanina.
What is the Effect?
Aktivni sastojci kokotca deluju na bolju prokrvljenost perifernih krvnih sudova. Spolja se koristi za obloge kod otoka, tromboflebitisa, hematoma i čireva.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.