Ruzmarin

Biljni čaj od herbe ruzmarina
Rosmarini folium
Čajevi na merenje
Net Weight: 0,5kg

In stock:

Excl. Tax: RSD 306.66 RSD 367.99

* Required Fields

Quantity:

Other Names

ruzmarin, rozmarin, zimorad

Names in different languages

Alternative Names - Latin:Rosmarinus officinalis;Alternative Names - German:Rosmarin;Alternative Names - English:Rosemary;

Ingredients

Herba ruzmarina 100%.

How to prepare?

Jednu čajna kašiku čaja preliti sa 2,5 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 15 min i procediti.

Important Notes

Piti tri puta dnevno šolju čaja.

Product Handling

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Tea Contents

Sadrži 1,5-2% etarskog ulja, 3-8% tanina, flavonoide, triterpene i rozmaricinsku kiselinu. Etarsko ulje se sastoji iz pinena, cineola (oko 20%), kamfora (oko 70%), borneola (oko 15%) i izoborneola (5%).

What is the Effect?

Rubefacijens, spazmolitik, holeretik, holagog, karminativ i digestiv. Eksterno se koristi kod reumatizma, mijalgija i neuralgija, u kupkama za draženje kože. Pokazuje i pozitivno inotropno delovanje (povećava prokrvljenost srčanog mišića). U većoj dozi deluje otrovno. Koristi se kao antioksidans u prehrambenoj industriji i kao začin.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.