Kantarion

Biljni čaj od cveta kantariona
Hyperici flos
20 filter vrećica
Net Weight: 30g (20 kesica po 1,5g)

In stock:

Excl. Tax: RSD 34.16 RSD 40.99

Zbog lekovitosti koju je već davnih vremena primetio i sam Hipokrat, i zahvaljujući narodnom pripisivanju brojnih mističnih svojstava, uključujući i ona za odbranu od zlih sila, Hypericum perforatum je kroz vekove dobio verski obojene nazive kao, Gospina trava, Bogorodičina trava i Trava sv. Ivana, što dovoljno govori o dubokoj veri u njegovu lekovitost i delovanje. U manastirima u srednjem veku čaj od kantariona je lečio nostalgiju za roditeljskim domom.

Other Names

kantarion, žuta kantarija, bogorodičina trava, gospina trava, ivanova trava, trava od poseka

Names in different languages

Alternative Names - Latin:Hypericum perforatum;Alternative Names - German:Johanniskraut;Alternative Names - English:St. John's wort;

Ingredients

Cvetni deo kantariona 100%.

How to prepare?

Filter kesicu preliti sa 2 dl ključale vode. Nakon 10 minuta izvadite kesicu.

Important Notes

Ne koristiti tokom trudnoće i dojenja.

Product Handling

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.

Tea Contents

Sadrži 9-11% mešovitih tanina a preovlađuju katehinski, 0,1-0,2% etarskog ulja, smole, antocijan, crvenu boju hipericin, karotene, flavonoidne heterozide od kojih potiče žuta boja, holin, vitamin C i tragove alkaloida.

What is the Effect?

Koristi se spolja protiv opekotina, za lečenje hemoroida i za zarašćivanje rana i kao antiseptik, a daje se u obliku čajeva kod obolele jetre, želudca i kod dijareje. Etarsko ulje kantariona deluje protiv crevnih parazita. Fenolska jedinjenja u kantarionu deluju antibakterijski. Sve više se koristi kao sedativ kod nekih vrsta neuroza i klimakteričnih tegoba. Dejstvo kantariona kao antidepresiv je u rangu sintetičkih antidepresivnih lekova.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.