Brusnica sa malinom

Voćni čaj sa plodovima brusnice i maline
Vaccinii macrocarponi fructus cum Mali fructus
20 filter vrećica u aroma omotaču
Net Weight: 56g (20 kesica po 2,8g)

In stock:

Excl. Tax: RSD 109.99 RSD 131.99

Blagi tonovi voćnih ukusa u pažljivo odmerenim količinama, koji će vas osvežiti u svakom trenutku.
Evropljanima su ove bobice već davno postale nezaobilazni suputnici na morskim putovanjima. Visoka doza vitamina C koju sadrži ovo bobičasto voće štitila je mornare od skorbuta, pa su se na brodovima u 17. veku mogle videti bačve ispunjene brusnicama.

Other Names

krupna brusnica, američka brusnica

Names in different languages

Alternative Names - Latin:Vaccinium macrocarpon;Alternative Names - German:Cranberry;Alternative Names - English:Cranberry;

Ingredients

Plodovi brusnice 40%, plodovi jabuke 37%, cvetovi hibiskusa 10%, plodovi šipurka 8%, plodovi maline 3%, cvetovi zove 2%, aroma.

How to prepare?

Filter kesicu preliti sa 2 dl ključale vode. Nakon 5-10 minuta izvaditi kesicu.

Product Handling

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.

Tea Contents

To je tvrda crvena bobica koja, zahvaljujuci vecoj kolicini vitamina C u svom sastavu, ima kiselkast ukus. Plodovi brusnice pored toga sadrže Vitamin A, kalijum, kalcijum, biljna vlakna i biflavonoide sa snažnim antioksidantnim dejstvom, čime podižu opštu otpornost organizma i smanjuju rizik oboljevanja od karcinoma.

What is the Effect?

Istraživanja su pokazala da sastojci plodova brusnice uništavaju bakteriju Helikobakter pylori, najčešćeg uzrocnika čira na želudcu. Korišćenje čaja brusnice podiže nivo dobrog holesterola, čime znatno smanjuje rizik kardiovaskularnih oboljenja. Najvažnija uloga brusnice je u sprečavanju ponovnih upala mokraćnih puteva, buduci da sastojci brusnice onemogućavaju bakterije da se zakače za zidove kanala i bešike, pa mokrenjem bivaju izbačene iz organizma.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.