Majkina dušica

Biljni čaj od herbe majkine dušice
Serpylli herba
Tradicionalno pakovanje
Net Weight: 50g

In stock:

Excl. Tax: RSD 69.16 RSD 82.99

Majkina dušica je, prema legendi, dobila ime po Bogorodici. Egipćani su je koristili za balzamoanje. Majkina dušica s pravom nosi najsvetije ime. Na mnogim jezicima nosi ime majkina dušica (Eng Mother of thyme, Russian Богородицкая трава, Czech Mateřídouška, Slovak Materina dúška, Macedonian Мајчина душица i sl.).

Other Names

majkina dušica, popovac, divlji bosiljak, duščina

Names in different languages

Alternative Names - Latin:Thymus serpyllum;Alternative Names - German:Quendel;Alternative Names - English:Mother Of Thyme;

Ingredients

Herba majkine dušice 100%.

How to prepare?

Јednu do dve kašičice čaja (2 g) preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 10 minuta i procediti.

Product Handling

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa. Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Tea Contents

Lekoviti sastojci nalaze se isključivo u listu i cvetu majkine dušice. Sadrži 1% etarskog ulja, oko 3% tanina, gorke materije, soli jabučne kiseline i verovatno saponina.

What is the Effect?

Blagi ekspektorans, bronhospazmolitik i antiseptik. Koristi se u čajevima kao lek protiv kašlja, bronhitisa i uopšte za lečenje organa za disanje. Koristi se i u čajevima protiv dijareje jer ima dosta tanina. Majkina dušica a naročito njeno etarsko ulje i timol, daju se protiv crevnih parazita.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.