Žalfija

Biljni čaj od lista žalfije
Salviae folium
Tradicionalno pakovanje
Net Weight: 50g

In stock:

Excl. Tax: RSD 80.82 RSD 96.99

Other Names

žalfija, kadulja

Names in different languages

Alternative Names - Latin:Salvia officinalis;Alternative Names - German:Salbei;Alternative Names - English:Common Sage;

Ingredients

List žalfije 100%.

How to prepare?

Jednu kašičicu čaja (1,5 g) preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 5 minuta i procediti.

Important Notes

Piti jednom do dva puta dnevno. Ne koristiti tokom trudnoće i dojenja.

Product Handling

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa. Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Tea Contents

Glavni lekoviti sastojak lista je isparljivo etarsko ulje (1,5-2,5%), zatim tanini, gorke materije i dr. Etarsko ulje sadrži 15% cineola, do 50% alfa i beta tujona i kamfora. Od diterpena sadrži: karnosol, rozmanol i karnosolsku kiselinu.

What is the Effect?

Adstringens i antiseptik. Koristi se sama ili sa drugim taninskim drogama za ispiranje usta i grla. Rozmaricinska kiselina deluje virustatski, a diterpeni su snažni antioksidansi sa mogućom primenom kao konzervansi. Zbog tujona u etarskom ulju može biti škodljiva. Koristi se i kao začin.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.