Aronija

Voćni čaj sa plodovima aronije i crne ribizle
Aroniae melanocarpae fructus cum Ribis nigri fructus
Tradicionalno pakovanje
Net Weight: 100g

In stock:

Excl. Tax: RSD 183.32 RSD 219.99

Severnoamericki Indijanci koristili su aroniju za ishranu tako sto su plodove sušili ili mleli, pa ih kombinovali sa mesom i kao dodatak pogačama. Sveže plodove upotrebljavali su najčešće kao lek za stomacne tegobe a čaj od listova aronije za vidanje rana.

Other Names

aronija, sibirska borovnica

Names in different languages

Alternative Names - Latin:Aronia melanocarpa;Alternative Names - German:Apfelbeere;Alternative Names - English:Black choke;

Ingredients

Plodovi divlje jabuke 40%, plodovi aronije 20%, plodovi crne ribizle 20%, cvetovi hibiskusa 18%, aroma 2%.

How to prepare?

Jednu kašiku čaja preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 15 minuta i procediti.

Product Handling

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.

Tea Contents

Aronija je prava riznica makro i mikro elemenata kao što su gvožđe, kalcijum, bakar, jod, bor, molibden, mangan, kalijum i kobalt, te vitamini C, P, PP, B6, B2, E i provitamin A. Od svega što se nalazi u zrelim plodovima crne aronije, najvažnije su bojene materije, antocijani. Nađeno je 1480 mg antocijana na 100gr svežih plodova, dok je koncentracija proantocianidina bila 664 mg na 100 grama. Ništa manju količinu antocijana sadrži i crna ribizla.

What is the Effect?

Utiče na normalnizaciju nivoa triglicerida i holesterola. Reguliše nivo šećera u krvi i prevenira kardio-vaskularna oboljenja. Poboljšava cirkulaciju krvi, pa time pomaže kod glavobolje i migrene. Pomaže kod povišenog krvnog pritiska i masnoća u krvi. Smiruje grčeve i bolove creva. Preporučuje se osobama izloženim povećanim fizičkim i psihičkim naporima, dijabetičarima, rekonvalescentima i kod prehlada. Koristi se i kao čaj za uživanje i opuštanje.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.