OPŠTI USLOVI KORIŠĆENJA I KUPOVINA NA ADONIS INTERNET PRODAVNICI

Posetom ili kupovinom na Adonis - internet prodavnici prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se pravilima koja primenjujemo. Adonis – internet prodavnica zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

1. Tačnost informacija

Informacije sa ove internet prodavnice su namenjene da informišu, dopune i približe proizvode širokom krugu korisnika posredstvom internet media. Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti.

Za sve proizvode preporučijemo da prvo morate konsultovati Vašeg lekara ili farmaceuta ukoliko niste sigurni u vezi uzimanja, korišćenja, davanja i upotrebe određenog proizvoda, a ne oslanjati se isključivo na bilo kakvu informaciju preuzetu sa ove internet prodavnice.

Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.

Korišćenje ovog proizvoda je bezbedno, korisno, podobno i efikasno za Vas ili bilo koga drugog samo ako se koristi u saglasnosti sa onim što je istaknuto na samoj deklaraciji.

2. Odgovornost

Mi ne prihvatamo bilo kakvu odgovornost i nemarnost, za sadržaj ove web stranice i za preuzimanje podataka, sve do maksimalne mere dozvoljene od strane relevantnog zakona po kojem bilo koji postupak koji se tiče naše odgovornosti za sadržaj, preuzimanje (download) ili kupovinu proizvoda bio osnovan.

Izuzima se bilo kakva odgovornost za porudžbine primljene od, ili isporučene osobama mlađim od 18 godina.

Ne daju se nikakve garancije za prikaz tačnosti bilo kojeg dela prikazanih proizvoda na Adonis - internet prodavnici, ili kvalitetu, ili pak podesnosti proizvoda za svrhu koja je ponuđena.

Korišćenjem ove stranice, Vi potvrđujete da ste pročitali i razumeli naš izuzetak od odgovornosti.

3. Izjava o zaštiti privatnosti

U ime Adonis - internet prodavnice obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Adonis - internet prodavnici (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Prilikom registracije u obavezi ste da unesete Vaše ime, prezime i Vašu e-mail adresu. Vi birate Vaše korisničko ime ( username ) i lozinku ( password ), koje će se koristiti za logovanje na našoj internet prodavnici. Vaše korisničko ime može biti Vaš nadimak ili slično, dok Lozinka kojom potvrđujete Vaš identitet, služi za autentičnost vašeg prisustva svaki put kada ponovo posetite stranicu www.adonis.rs.

Prilikom obrade porudžbine, traže se sledeći podaci:

  • Ime i prezime

  • Adresa

  • Kontakt telefon i

  • e-mail (bez koga nije moguće napraviti narudžbenicu)

Ovo je minimalna količina informacija koja je uobičajena i potrebna da bi Vi bili u mogućnosti da izvršite kupovinu, i da Vam se može izvršiti isporuka.

4. Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su strancie, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice i sl.), tekstovi, fotografije, logotipi, audio zapisi i softver su vlasništvo Adonis d.o.o. i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti sa Adonis d.o.o.

Stranica ZA MEDIJE na linku: sadrži materijal koji je namenjen izradi štampanog materijala.

Ukoliko planirate da koriste ove slike, pošaljite nam e-mail koji detaljano objašnjava koje slike želite i za koju svrhu planirate da ih koriste. Na ovaj način možemo razmotriti da li je njihova upotreba odgovarajuća i dati vam dozvolu. Ako imate bilo kakvih problema ili pitanja u vezi ovih slika ili njihovog autorskog prava, kontaktirajte Nenada Stanojevića na nenad@adonis.rs.

Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na Adonis.rs smatrate da je vaš i da je zloupotrebljen, molimo vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

5. Cookies (Kolačići)

Takozvani Cookies (kolačići) se koriste kao pomoć od strane sistemskih software za web sajtove, tako da mogu da prepoznaju korisnika koji je prethodno već posećivao taj isti web sajt. Oni takođe mogu zapamtiti informaciju Vašeg korisničkog imena i lozinke koje ste prijavili na našoj internet prodavnici. Za više podataka pogledajte Politiku privatnosti.

Poverljivost vašeg korisničkog imena, (USERNAME), lozinke (PASSWORD) i drugih poverljivih informacija koje su u vezi sa vašim pristupom na ovu internet prodavnicu držite u tajnosti i nemojte ih davati na uvid trećim licima.

Ukoliko posumnjate ili postanete svesni da je neka neovlašćena osoba došla do informacije o Vašim podacima, korisničko ime, ( USERNAME ), lozinka ( PASSWORD ), ili drugim poverljivim informacijama u vezi sa Vašim pristupom na ovoj internet prodavnici, molimo Vas da nas odmah i neizostavno kontaktirate na internet.prodaja@adonis.rs.

Dok se ne primi ova vrsta obaveštenja sa Vaše strane, Vi se smatrate odgovornim za dela drugih koji su korisitili Vaše korisničko ime, ( USERNAME ), lozinku ( PASSWORD ), ili druge Vaše poverljive informacije.

6. Informacija o boji proizvoda

Pripremljene fotografije proizvoda, obrađene su za prikaz na internetu, kao mediju koji je dostupan širokom broju korisnika. Prikaz boja svih proizvoda, može da varira od prave boje istih proizvoda, koji mogu nastati usled razlika u kvalitetu i tehničkim osobinama monitora na kojima se vrši prikaz.

7. Cene proizvoda

Istaknute cene proizvoda su važeće cene. Ujedno, to su dnevno aktuelne i važeće prodajne cene za naručene proizvode, istaknute i pravilno uočljive.

Prikazane cene važe u trenutku Vaše porudžbine. Sistemski je onemogućeno da dođe do promene cena u samom trenutku vaše porudžbine. Cenu koju vidite istaknutu pored proizvoda, biće cena koju plaćate.

Cene proizvoda menjaju se s vremena na vreme, u skladu sa poslovnom politikom i tržišnim okolnostima.

Sve cene su prikazane bez i sa PDV-om (porezom na dodtnu vrednost od 20%).

Adonis – internet prodavnica ima pravo da otkaže narudžbenicu uz slanje e-mail obaveštenja potrošaču ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajtu, npr. umesto 10 000 je navedena cena 100 din, i sl.

8. Načini plaćanja za naručene proizvode

Za kupljenu robu preko Adonis - internet prodavnice postoje dva načina plaćanja.

Plaćanje pouzećem
Plaćanje se vrši po preuzimanju, gotovinski kuriru koji vam donosi pošiljku. U slučaju da vrednost poručenih proizvoda ne ispunjava uslov besplatne dostave, vrednost poručenih proizvoda se uvećava za troškove dostave. Plaćanje platnom tj. kreditnom karticom trenutno nije moguće.

Uplata na račun
Ukupnu sumu sa narudžbine uplatiti na naš račun u UniCredit banci.
Broj računa je 170 - 30008394000 - 34.
Prilikom plaćanja u pozivu na broj upisati broj narudžbine.
Za plaćanje preko računa, potrebno je navesti naziv firme u adresi za naplatu.

UKUPAN IZNOS ZA PLAĆANJE tačno je izračunat i jasno prikazan na krajnjem koraku za odobrenje plaćanja, pri obradi narudžbine.

9. Povraćaj / reklamacija proizvoda

Pošto se radi o proizvodima koji su jasno i nedvosmisleno predstvaljeni, a podložni su otvaranju od strane korisnika, i oštećenju, funkcija Povraćaja proizvoda nije dostupan osim u sledećim slučajevima:

  • isporuka robe koja nije naručena

  • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja

  • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Ukoliko se desi da roba koja Vam je isporučena ima oštećenja nastala u transportu, potrebno je da na licu mesta sastavite zapisnik sa kurirom i obavestite nas o nastaloj situaciji. Oštećene pošiljke niste u obavezi da preuzmete. Za sve nepravilnosti vezano za isporuku robe budite slobodni da nas kontaktirate, kako bismo pokušali da utičemo na kvalitet usluge kurirskih službi.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio za naručene proizvode, Adonis – internet prodavnica je u obavezi da izvrši povraćaj sredstava na račun kupca.

10. Isporuka

Isporuka proizvoda vrši se u okviru teritorije Republike Srbije, preko partnerskih kurirskih službi.

Sve narudžbine biće obrađene i predate kurirskoj službi u istom ili sledećem radnom danu, osim subote. U slučaju porudžbine čajeva na merenje, rok za isporuku je 3 radna dana.

Mi zadržavamo pravo da Vas naknadno kontaktiramo na vaš e-mail, kako bi potvrdili isporuku proizvoda.

Adonis – internet prodavnica zadržava pravo da, za veće količine poručene robe preko internet prodavnice Adonis d.o.o., organizuje sopstveni prevoz kupcu u roku od 5 radna dana.

11. Troškovi isporuke

U slučaju da vrednost poručenih proizvoda ne ispunjava uslov besplatne dostave, koji je naznačen u polju Korpe pri kupovini, trošak dostave možete tekođe proveriti u okviru Vaše korpe, kada završite kupovinu. Ovaj iznos se formira prema važećim cenovnicima partnerskih kurirskih službi i za taj iznos će se uvećati vaš račun za plaćanje.

Ukoliko Vaša narudžbina ispunjava uslov besplatne dostave, troškove isporuke snosi Adonis – internet prodavnica.

12. Promocija WEB Prodavnice i aktuelna obaveštenja

Adonis – internet prodavnica dostavlja svojim korisnicima novosti i obaveštenja posredstvom e-mail poruka minimum jedan put mesečno.

Ukoliko ne želite da primate ove promotivne informacije, u delu podešavanja vašeg naloga, kartica bilteni, možete se odjaviti klikom na dugme „Odjavite se“.

Prijava na bilten se može odjaviti i linkom koji se nalazi u dnu strane biltena.

13. Zakonitost

Adonis - internet prodavnica je usaglašena sa poslovnom orijentacijom i načinom korišćena ove vrste Internet medija, za zadovoljavanje ovih uslova i potreba korisnika.

Način informisanja o proizvodima u svemu je usaglašen prema pozitivnim odredbama važećih Zakona u Republici Srbiji.

Ukoliko bilo koji deo ovih Opštih uslova korišćenja, iznetih i predstavljenim u ovom tekstu, može biti u suprotnosti i opovrgnut od strane nekog nadređenog autoriteta, da je protivurečan, nevažeći, nelegalan ili neprimenljiv u bilo kojoj meri, takav uslov biće izuzet iz ostatka uslova.

Ostatak Opštih uslova korišćenja biće u primeni i svojom validnošću biće korišćen u potpunoj meri, kao i usaglašen sa važećim Zakonima u Republici Srbiji.

 

Podaci o trgovcu:

Adonis d.o.o.
Alekse Markišića 166
18230 Sokobanja, Srbija
PIB:
100880788
Matični broj:
07672616
E-mail
:  internet.prodaja@adonis.rs
Tel
: 018 830 074
Fax: 018 880 077