Očajnica

Biljni čaj od herbe očajnice
Marrubii herba
Tradicionalno pakovanje
Neto: 50g

Na zalihama:

bez PDV-a: 100.00 din. 120.00 din.
Komada:

Ostali nazivi

očajnica, macina trava, beli tetrljan, gorčika

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Marrubium vulgare;Nemački nazivi:Andorn;Engleski nazivi:Horehound;

Sastojci

Herba očajnice 100%.

Kako se priprema čaj?

Jednu kašičicu čaja preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 60 minuta i procediti.

Važne napomene

Piti dva do tri puta dnevno po jednu šolju čaja pre obroka. Ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće i dojenja.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži flavonoide (apigenin, luteolin, kvercetin, viteksin i njihove glikozide i laktate), pirolidinske alkaloide (betonicin, stahidrin, turicin), 0,3-1% diterpena (marubin, primarubin, peregrinol, vulgarol), etarsko ulje u tragovima i tanine.

Kako deluje?

Deluje kao amarum, holeretik, digestiv, ekspektorans i spazmolitik. Koristi se kao pouzdano holeretičko sredstvo (dejstvo marubinske kiseline), za lečenje akutnog i hroničnog bronhitisa i kašlja. Postoje podaci o abortivnom dejstvu i uticaju na menstrualni ciklus, pa je kontraindikovana upotreba tokom trudnoće i dojenja.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.