Hrast

Biljni čaj od kore hrasta
Quercus cortex
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 210.00 din. 252.00 din.

* Obavezna polja

Komada:

Upotreba hrastove kore spominje se u najstarijim zapisima o liječenju rana u starom Egiptu.

Ostali nazivi

Hrast

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Quercus sp.;Nemački nazivi:Eiche;Engleski nazivi:Oak;

Sastojci

Kora hrasta 100%.

Kako se priprema čaj?

Jednu kašičicu čaja (3 g) prokuvati 5 min u 2,5 dl vode, ostaviti poklopljeno 10 min i procediti.

Važne napomene

Ovako pripremljenu količinu čaja popiti u toku dana na gutljaje. Kao čaj protiv dijareje ne koristiti duže od 3-4 dana. Kao čaj protiv upale sluzokože usta i grla, za ispiranje, ne koristiti duže od dve nedelje.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži 15-20% hrastovog tanina, slobodne elagne i galne kiseline, floroglucinola, taninskog crvenila (flobafena), 5-6% gume, masti, smole, pektinskih, slatkih i gorkih materija.

Kako deluje?

Hrastova kora je adstringens kao i druge izrazite tasniniske droge. Služi i kao antiseptik i kao antidot pri trovanju alkaloidima i teškim metalima. Za ispiranje se koristi kod upale sluzokože usta i grla.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.