Žalfija

Biljni čaj od lista žalfije
Salviae folium
Tradicionalno pakovanje
Neto: 50g

Na zalihama:

bez PDV-a: 90.00 din. 108.00 din.
Komada:

Ostali nazivi

žalfija, kadulja

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Salvia officinalis;Nemački nazivi:Salbei;Engleski nazivi:Common Sage;

Sastojci

List žalfije 100%.

Kako se priprema čaj?

Jednu kašičicu čaja (1,5 g) preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 5 minuta i procediti.

Važne napomene

Piti jednom do dva puta dnevno. Ne koristiti tokom trudnoće i dojenja.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Glavni lekoviti sastojak lista je isparljivo etarsko ulje (1,5-2,5%), zatim tanini, gorke materije i dr. Etarsko ulje sadrži 15% cineola, do 50% alfa i beta tujona i kamfora. Od diterpena sadrži: karnosol, rozmanol i karnosolsku kiselinu.

Kako deluje?

Adstringens i antiseptik. Koristi se sama ili sa drugim taninskim drogama za ispiranje usta i grla. Rozmaricinska kiselina deluje virustatski, a diterpeni su snažni antioksidansi sa mogućom primenom kao konzervansi. Zbog tujona u etarskom ulju može biti škodljiva. Koristi se i kao začin.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.