Zeleni čaj sa limunom

Zeleni čaj sa plodom limuna i korenom đumbira
Theae folium cum Cymbopogonis flex. Herba
40 posebno upakovanih kašičica
Neto: 70g (40 kašičica po 1,75g)

Na zalihama:

bez PDV-a: 334.00 din. 400.80 din.
Komada:

Ovaj čaj obogatili smo đumbirom i sokom limuna da bi stvorili eliksir koji će vam pružiti osveženje i energiju tokom rada.

Ostali nazivi

indijski čaj, ruski čaj, kineski čaj

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Thea sinensis;Nemački nazivi:Grüner tee;Engleski nazivi:Green tea;

Sastojci

Listovi zelenog čaja 63%,limun trava 26%, aroma 4%, plod limuna 3%, prirodni ekstrakt limuna 2%, koren đumbira 1%, slatki koren 1%, limunska kiselina.

Kako se priprema čaj?

Teasy čajnu filter kašičicu preliti sa 2 dl tople vode ( oko 75°C ). Nakon 3-10 minuta izvaditi kašičicu. Za pripremu čaja se preporučuje voda sa što manje kamenca i hlora.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.

Šta sadrži?

Zeleni čaj je vrsta nefermentisanog čaja koji zadržava svoju prirodnu boju. Sadrži polifenole, vitamin C, B1, B2, nikotinsku i pantotensku kiselinu, tanine, dekstrine, voska, gume i masnih matrija.

Kako deluje?

Zeleni čaj je antioksidans. Blokira enzim urokineazu koji podstiče rast tumoroznog tkiva i time sprečava maligna oboljenja prostate. Snižava ukupni holesterol i pomaže snižavanju krvnog pritiska što blagotvorno deluje na srce i krvne sudove.
Limun trava se pročišćava krv, umiruje, ima protivupalno djelovanje. Čaj od limun trave se koristi protiv želučanih tegoba, za smanjenje temperature, kao diuretik (odvodi vodu iz organizma), diaforetik (za posticanje znojenja) i karminativ (sprečava i uklanja nadutost). Višegodišnje proučavanje pokazalo je kako je ova biljka dar prirode za glavobolju i bol.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.