Zeleni čaj

Čaj od nefermentisanih listova čaja
Theae folium
20 filter vrećica
Neto: 36g (20 kesica po 1,8g)

Na zalihama:

bez PDV-a: 55.00 din. 66.00 din.
Komada:

Još od davnih vremena, zeleni čaj se smatra tajnom mladosti i pročišćavanjem duha i tela. Ako vodite računa o svome zdravlju i mislite na sebe zeleni čaj Vam je svakodnevno potreban.

Ostali nazivi

indijski čaj, ruski čaj, kineski čaj

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Thea sinensis;Nemački nazivi:Grüner Tee;Engleski nazivi:Green Tea;

Sastojci

Nefermentisani listovi čaja 100%.

Kako se priprema čaj?

Filter kesicu preliti sa 2 dl tople vode (oko 75°C) i posudu poklopiti. Nakon 3-10 minuta izvaditi kesicu.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.

Šta sadrži?

Zeleni čaj je vrsta nefermentisanog čaja koji zadržava svoju prirodnu boju. Sadrži polifenole, vitamin C, B1, B2, nikotinsku i pantotensku kiselinu, tanine, dekstrine, voska, gume i masnih matrija.

Kako deluje?

Antioksidans. Blokira enzim urokineazu koji podstiče rast tumoroznog tkiva i time sprečava maligna oboljenja prostate. Snižava ukupni holesterol i pomaže snižavanju krvnog pritiska što blagotvorno deluje na srce i krvne sudove.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.