Hibiskus

Biljni čaj od cveta hibiskusa
Hibisci flos
24 čajnih filter kašičica
Neto: 60g (24 kašičica po 2,5g)

Na zalihama:

bez PDV-a: 190.00 din. 228.00 din.
Komada:

U Egiptu je hibiskus već poznat vekovima kao nacionalno piće i kao biljka koja leči mnoge bolesti zbog visokog sadržaja vitamina i organske kiseline. Pije se kao osvježavajući napitak u vrućim letnjim danima, bilo da je hladan ili topao. Prema podacima čaj od hibiskusa bio je omiljeno piće egipatskih farona. On je pratio sve veće proslave gde se posluživao kao zdravica.
Čaj od hibiskusa je bio i omiljeno piće Kleopatre, koja ga je koristila za dušu i telo. Čak je od njega pripremala i balzam za telo, kojim je dobila lepu crvenkastu boju koja je u ono vreme bila pojam ženske lepote.

Ostali nazivi

hibiskus, kineski slez, afrička malva

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Hibiscus sabdarifa;Nemački nazivi:Hibiscus;Engleski nazivi:Hibiscus;

Sastojci

cvet hibiskusa 100%

Kako se priprema čaj?

Teasy čajnu filter kašicicu preliti sa 2 dl ključale vode. Nakon 5 minuta izvaditi kašicicu.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.

Šta sadrži?

Sadrži 15-30% biljnih kiselina (limunska, jabučna, vinska i hibiskus kiselina), 1,5% antocijana koji čajnom napitku daje crvenu boju, flavonske derivate, fitosterole, sluzi, polisaharide i pektine. Sluzni polisaharidi sadrže oko 50% soli uronske kiseline, ramnozu, arabinozu, glikozu, ksilozu i manozu.

Kako deluje?

Osvežavajući napitak bez kofeina. U većim dozama blag laksans zbog kiselina koje se teško resorbuju. Zbog visokog sadržaja sluzi eksterno deluje kao antiflogistik i antiedematik. Vodeni ekstrakt izaziva relaksaciju muskulature uterusa i snižava krvni pritisak (hipotenziv).
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.