Kičica

Biljni čaj od herbe kičice
Centaurii herba
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 900.00 din. 1,080.00 din.

* Obavezna polja

Komada:

Od najranijih vremena bila je poznata gorka trava kičica (Erythraea centaurium) koju su drevni Grci zvali "žuč zemlje". Istočni narodi smatrali su je čudotvornom, a kineski pripovedači, inspirisani lekovitim dejstvima, prenosili su generacijama divne priče o moćnoj kičici. Latinski naziv biljke potiče, prema jednom verovanju, od Kentaura Hirona koji je bio poznat u grčkoj mitologiji po svojim veštinama u korišćenju lekovitog bilja, a pretpostavlja se da se i on sam izlečio kičicom od rane, nanešene strelom otrovnom krvlju hidre.

Ostali nazivi

kičica, gorčica, trava od groznice, kantarija crvena

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Centaurium erythraea;Nemački nazivi:Grosses Tausendgülden;Engleski nazivi:Centaury;

Sastojci

Herba kičice 100%

Kako se priprema čaj?

Jednu kašičicu čaja preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 10 minuta i procediti.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadži gorke hetrozide: gencio-pikrozit, eritaurozit, eritrocentaurozit, oko 0,6-1% alkaloida medju kojima je glavni gencijanin.

Kako deluje?

Koristi se kao dobar tonik i amarum sličan lincuri, za otvaranje apetita, protiv smetnji u organima za varenje, protiv groznice, slabokrvnosti, za lečenje žuči i jetre.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.