Valeriana

Biljni čaj od korena valeriane
Valerianae radix
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 1,500.00 din. 1,800.00 din.

* Obavezna polja

Komada:

Ostali nazivi

valeriana, odoljen, macina trava

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Valeriana officinalis;Nemački nazivi:Baldrian;Engleski nazivi:Valerian;

Sastojci

Koren valerijane 100%.

Kako se priprema čaj?

Jednu kašiku čaja preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 15 min i procediti.

Važne napomene

Piti po potrebi nekoliko puta dnevno po šolju čaja. Nije preporučljivo tokom trudnoće, dojenja i kod dece mlađe od 12 godina.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži 0,2-3% etarskog ulja, skroba, sluzi, gume, kafetaninske kiseline, glikoze, soli, alkaloide hatinin i valerin, heterozide i smole. U staroj i loše čuvanoj drogi ima proizvoda razlaganja etarskog ulja: mravlje, sirćetne, propionske, buterne , valerianske i izovalerianske kiseline i borneola. Glavni lekoviti sastojak etarskog ulja je bornilizovalerijanat oko 10%.

Kako deluje?

Koristi se kao sedativ u čajevima protiv nervoze, neurastenije i histerije, protiv nesanice. Povoljno deluje i kod nervoze srca, pektoralne angine, bolova u predelu bešike i kod neredovnih menstruacija.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.