Lan

Biljni čaj od semena lana
Lini semen
Tradicionalno pakovanje
Neto: 50g

Na zalihama:

bez PDV-a: 80.00 din. 96.00 din.
Komada:

Postoje podaci da se lan gajio još pre 6 000 godina radi proizvodnje njegovog ulja. Uzgajali su ga stari Egipćani, Grci i Rimljani. Egipćani su nosili odeću od lana, uvijali mumije u laneno platno, a na zidovima u grobnicama pronađene su slike lana.

Ostali nazivi

lan, kučina, glavičica, keten, len, pravi lan, predivo, preslej, lanik beli, lan čistilac, predivec

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Linium usitatissimum;Nemački nazivi:Lein;Engleski nazivi:Flax;

Sastojci

Seme lana 100%

Kako se priprema čaj?

Dve kašike semena lana preliti hladnom vodom i ostaviti da odstoji 10 sati. Piti zajedno i vodu i seme.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži 3-6% sluzi,30-40% masnog ulja (trigliceridi linolne, linolenske i oleinske kiseline), 25% proteina, fosfatide, sterole i triterpene, cijanogene glikozide (linsutatin, neolinsutatin).

Kako deluje?

Koristi se kao blagi laksans. Za lečenje konstipacije i funkcionalnog poremećaja debelog creva. U narodnoj medicini se koristi kod akutnog i hroničnog gastritisa.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.