Ruzmarin

Biljni čaj od herbe ruzmarina
Rosmarini folium
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 280.00 din. 336.00 din.

* Obavezna polja

Komada:

Ostali nazivi

ruzmarin, rozmarin, zimorad

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Rosmarinus officinalis;Nemački nazivi:Rosmarin;Engleski nazivi:Rosemary;

Sastojci

Herba ruzmarina 100%.

Kako se priprema čaj?

Jednu čajna kašiku čaja preliti sa 2,5 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 15 min i procediti.

Važne napomene

Piti tri puta dnevno šolju čaja.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži 1,5-2% etarskog ulja, 3-8% tanina, flavonoide, triterpene i rozmaricinsku kiselinu. Etarsko ulje se sastoji iz pinena, cineola (oko 20%), kamfora (oko 70%), borneola (oko 15%) i izoborneola (5%).

Kako deluje?

Rubefacijens, spazmolitik, holeretik, holagog, karminativ i digestiv. Eksterno se koristi kod reumatizma, mijalgija i neuralgija, u kupkama za draženje kože. Pokazuje i pozitivno inotropno delovanje (povećava prokrvljenost srčanog mišića). U većoj dozi deluje otrovno. Koristi se kao antioksidans u prehrambenoj industriji i kao začin.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.