Ostali nazivi
podubica, dupčac, dubačac
Nazivi na drugim jezicima
Latinski nazivi:Teucrium chamaedrys;Nemački nazivi:Edelgamander;Engleski nazivi:Wall Germander;
Sastojci
Herba podubice 100%.
Kako se priprema čaj?
Jednu kašiku čaja preliti sa 2 dl hladne vode, zagrejati do ključanja, kuvati 2-3 minuta, ostaviti poklopljeno 5-10 minuta i procediti.
Važne napomene
Piti dva do tri puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja pre jela. Kod osetljivih osoba može izazvati simptome nalik hepatitisu pa se ne preporučuje za samolečenje.
Čuvanje proizvoda
Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist
Šta sadrži?
Sadrži 0,06% etarskog ulja, tanina, holina, heterozida i saponozida marubina.
Kako deluje?
Podubica je tonik, digestiv i hemostiptik. Koristi se za lečenje organa za varenje, za lečenje žuči, hemoroida, kod malokrvnosti i slabosti, a spolja za ispiranje rana.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.