Kukuruzna svila

Biljni čaj od svile kukuruza
Maydis stigmata
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 360.00 din. 432.00 din.

* Obavezna polja

Komada:

Ostali nazivi

koruza, kuruz, kuruza, turska pšenica

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Zea mays;Nemački nazivi:Mais;Engleski nazivi:Corn Silk;

Sastojci

Svila kukuruza 100%.

Kako se priprema čaj?

Jdnu kašiku čaja preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 2 sata i procediti.

Važne napomene

Ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće i dojenja.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži antihemoragični vitamin K-3, 2,3-3,2% saponozida, 11-13% tanina, 3-4% šećera, do 2,5% masnog ulja, 0,1% etarskog ulja, od 2-4% gume, 2-3% smole, 0,04% alkaloida, 0,3% salicilne kiseline, sitosterola, kalijumovih i drugih soli.

Kako deluje?

Zbog prisustva enzima droga brzo gubi lekovitost i treba je vrlo pažljivo čuvati na hladnom i suvom mestu. Zahvaljujući vrlo složenom sastavu, kukuruzna svila se upotreblđjava kao lek za lečenje različitih bolesti. Zbog prisustva kalijumovih soli koristi se kao diuretik, kod peska u bubregu, hroničnog cicstita, nefrita i sl. Prisustvo salicilne kiseline omogućava upotrebu kod reumatičnih tegoba.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.