Orah

Biljni čaj od lista oraha
Juglandis folium
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 210.00 din. 252.00 din.

* Obavezna polja

Komada:

Priprema se jednostavno od 1 kašike svežeg seckanog lišća na 200 ml kipuće vode. Poklopi se,odstoji 30 minuta i procedi. Dnevna doza je 1-3 šolje čaja.

Ostali nazivi

orah, obični orah

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Juglans regia;Nemački nazivi:Walnuss;Engleski nazivi:Walnut;

Sastojci

List oraha 100%.

Kako se priprema čaj?

Jednu kašiku čaja preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 30 minuta i procediti.

Važne napomene

Piti dve do tri šolje čaja dnevno. Nije preporučljiva duža upotreba čaja, kao ni njegovo korišćenje uz druge medikamente bez saveta doktora.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži do 10% egalnih tanina (juglon, hidrojuglon), 3,4% flavonoida, kvercetin, kenferol, fenilkarbonske kiseline (kafena, ferula, parakumarna, p-hidroksifenilsirćetna, galna, salicilna, hlorogenska, neohlorogenska). Sadrži još 0,01-0,03% etarskog ulja, karofilen a mlado lišće i askorbinsku kiselinu.

Kako deluje?

Zbog tanina i juglona u dermatologiji se koristi kao antiseptik i adstringens. Kod poremećaja na koži (akne, ekcemi, skrofuloze, piodermije, čirevi) primenjuju se kupke, oblozi i ispiranja. Interno se koristi kao antidijaroik.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.