Majkina dušica

Biljni čaj od herbe majkine dušice
Serpylli herba
20 filter vrećica
Neto: 20g (20 kesica po 1,0g)

Na zalihama:

bez PDV-a: 55.00 din. 66.00 din.
Komada:

Majkina dušica je, prema legendi, dobila ime po Bogorodici. Egipćani su je koristili za balzamoanje. Majkina dušica s pravom nosi najsvetije ime. Na mnogim jezicima nosi ime majkina dušica (Eng Mother of thyme, Russian Богородицкая трава, Czech Mateřídouška, Slovak Materina dúška, Macedonian Мајчина душица i sl.).

Ostali nazivi

majkina dušica, popovac, divlji bosiljak, duščina

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Thymus serpyllum;Nemački nazivi:Quendel;Engleski nazivi:Mother Of Thyme;

Sastojci

Herba majkine dušice 100%.

Kako se priprema čaj?

Filter kesicu preliti sa 2 dl ključale vode i posudu poklopiti. Nakon 5-10 minuta izvaditi kesicu.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.

Šta sadrži?

Lekoviti sastojci nalaze se isključivo u listu i cvetu majkine dušice. Sadrži 1% etarskog ulja, oko 3% tanina, gorke materije, soli jabučne kiseline i verovatno saponina.

Kako deluje?

Blagi ekspektorans, bronhospazmolitik i antiseptik. Koristi se u čajevima kao lek protiv kašlja, bronhitisa i uopšte za lečenje organa za disanje. Koristi se i u čajevima protiv dijareje jer ima dosta tanina. Majkina dušica a naročito njeno etarsko ulje i timol, daju se protiv crevnih parazita.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.