Čaj za bolje varenje

Tradicionalno pakovanje
Neto: 50g

Na zalihama:

bez PDV-a: 200.00 din. 240.00 din.

Sistem za varenje većine ljudi je pod velikim stresom jer svi mi imamo naviku da jedemo i pijemo prečesto, previše i unosimo raznoliku hranu, među kojima i neku koja nije naročito dobra za nas.

Ovakve greške u jelu i piću dovode do nepravilnog rada organa za varenje. Kod pojedinih ljudi, i bez ovakvih grešaka u ishrani, mogu da budu mlitavi mišići stomaka i creva, a mogu da budu bolesne delimično ili potpuno sitne žlezde u stomaku i crevima. Usled toga stomak i creva nemaju snage da teraju hranu napred ka debelom crevu i izlazu, kao ni da luče dovoljno sokova koji vare hranu, ni dovoljno maziva da hrana klizi po njima.

U želucu i crevima se luči želudačna kiselina i enzimi za varenje hrane, međutim ako nema dovoljno prisutnih enzima i želudačne kiseline dolazi do zastoja u varenju hrane i osećaja težine i bola u stomaku.

Biljni čajevi efikasno stimulišu stvaranje želudačne kiseline i enzima, kao i crevne pokrete, čime se omogućava lakše i brže varenje hrane i smanjuje se osećaj težine i napetosti u stomaku.
Čaj za bolje varenje treba obavezno piti nezasladjen. To je od naročitog značaja kod čajeva koji regulišu varenje ili imaju za cilj poboljšanje apetita.

Namenske biljne mešavine se od 1992. godine prodaju u našim apotekama. Recepture su izrađene od strane naših farmaceuta na osnovu tradicionalnog iskustva i novih naučnih saznanja, poštujući principe savremene fitoterapije. U sastav ovih mešavina ulazi brižljivo odabrano lekovito bilje, čija je efikasnost i bezbednost farmakološki potvrđena.

Sastojci

List matičnjaka (Mellisae folium) 20%, list nane (Menthae piperitae folium) 20%, rizom iđirota (Calami rhizoma) 20%, cvet kamilice (Chamomilae flos) 20%, plod morača (Foeniculi fructus) 20%.

Kako se priprema čaj?

Jednu kašiku čaja preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno dok se ne ohladi i procediti. Sveže pripremljen čaj piti nezaslađen tri puta dnevno 15 minuta pre obroka ili po potrebi.

Važne napomene

Samo za oralnu upotrebu. Koristiti uz konsultaciju sa lekarom. Proizvod nije namenjen deci mlađoj od 12 godina, tokom trudnoće i perioda dojenja, kao i kod osoba sa poznatom preosetljivošću na sastojke biljaka. Proizvod ne predstavlja zamenu za raznovrsnu ishranu. Ukoliko se tokom korišćenja ovog proizvoda osete bolovi ili neki drugi problem u digestivnom traktu, primenu treba prekinuti i po potrebi se obratiti lekaru ili farmaceutu. Proizvod koristiti prema preporuci proizvođača.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.

Kako deluje?

Čaj za bolje varenje je dodatak ishrani u obliku mešavine biljnog čaja, za oralnu upotrebu, koja povoljno deluje deluje na povećanje lučenja želudačnih sokova i crevnih enzima koji su odgovorni za varenje hrane, smanjenje bola i napetosti koji nastaju kod zastoja hrane u želucu, stimulaciju crevnih pokreta i ublažavanje grčeva i uznemirosti.

Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.