Sitnica

Biljni čaj od herbe sitnice
Herniariae herba
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 475.00 din. 570.00 din.

* Obavezna polja

Komada:

Ostali nazivi

sitnica, sipanica, kilavica, janjče zelje, jarica

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Herniaria glabra;Nemački nazivi:Kahles Bruchkraut;Engleski nazivi:Rupturewort;

Sastojci

Herba sitnice 100%.

Kako se priprema čaj?

Jednu kašičicu čaja preliti sa 2dl hladne vode, zagrejati da proključa i procediti.

Važne napomene

Piti dva do tri puta dnevno šolju čaja.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži oko 3% triterpenskog saponozida, koji se hidrolizom razlaže na kvilaja kiselinu, ramnozu, galaktozu i glikozu. Ima kumarina i njegovih derivata: umbeliferona i herniarina (metil -umbeliferona). Sadrži kvercitozida, rutozida i drugih flavonoidnih heterozida, do 0,6% čvrstog etarskog ulja i vrlo malo alkaloida nepoznate građe.

Kako deluje?

Diuretik i blag spazmolitik. Koristi se za lečenje urogenitalnih organa. Kao diuretik kod obolenja bešike i stvaranja kamenčića. Metilunbeliferonu se pripisuje umirujuće dejstvo droge na muskulaturu mokraćne bešike.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.