Čestoslavica

Biljni čaj od herbe čestoslavice
Veronicae herba
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 635.00 din. 762.00 din.

* Obavezna polja

Komada:

Kada su Rimljani zauzeli sever Evrope i tamo otkrili čestoslavicu, nazvali su je “lekom sveta”. Njene lekovite moći su se tako brzo proslavile da su ušle i u poslovicu – kad bi Rimljanin htio da oda priznanje i pohvali neku značajnu ličnost, rekao bi za nju da ima “toliko dobrih osobina, kao cenjena trava veronika”. Nemci su duhovito nazvali ovaj cvet “muška vernost”.

Ostali nazivi

čestoslavica, razgon, zmijina čestoslavica

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Veronica officinalis;Nemački nazivi:Ehrenpreis;Engleski nazivi:Common Speedwell;

Sastojci

Herba čestoslavice 100%

Kako se priprema čaj?

Jednu i po kašiku čaja preliti sa 2dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 30 min i procediti.

Važne napomene

Piti dva do tri puta dnevno jednu šolju čaja pre jela.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži kalcijum, jabučnu kiselinu, limunovu kiselinu, tanin, nepoznati alkaloid, heterozide (aikubozid, amigdalozid, salikozid), saponozide, gorke materije, manitol, vosak, etarsko ulje i šećer.

Kako deluje?

Ekspektorans, digestiv, antireumatik i dermatik. Koristi se za lakše iskašljavanje, protiv dijareje, kod reumatičnih tegoba, za snižavanje holesterola u krvi i poboljšanje apetita.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.