Čaj protiv šećerne bolesti

Tradicionalno pakovanje
Neto: 50g

Na zalihama:

bez PDV-a: 200.00 din. 240.00 din.

Dijabetes melitus karakteriše poremećaj iskorišćavanja glukoze usled nedostataka ili smanjenog lučenja insulina. Pri tome dolazi do povećanja koncentracije glukoze u krvi. Postoje dva oblika bolesti, insulin-zavisni (tip 1) i insulin-nezavisni dijabetes (tip 2).

Insulin-zavisni dijabetes se uglavnom javlja kod mladih osoba obično kao posledica autoimunih procesa, pri čemu dolazi do ozbiljne destrukcije pankreatičnih beta ćelija. Ovaj tip dijabetesa karakteriše veoma nizak nivo insulina u plazmi.

Insulin-nezavisni dijabetes obično se javlja kod starijih osoba ili osoba sa prekomernom telesnom masom, a karakteriše ga prekomerni nivo insulina i glukoze u krvi. Ovakvo stanje povezano je i sa karakterističnim promenama u metabolizmu masti, usled čega dolazi do povećane koncentracije triacilglicerola, smanjene koncentracije HDL (high density lipoprotens) i povećanog krvog pritiska. U lečenju ove vrste dijabetesa dobro dizajnirane dijete su veoma važne jer mogu da poboljšaju kontrolu sadrzaja glukoze u krvi i utiču na smanjenje potrebnih medikamenata.

Čaj protiv šećerne bolesti je dodatak ishrani u obliku mešavine biljnog čaja, za oralnu upotrebu, koja povoljno deluje na regulaciju nivoa šećera u krvi kod osoba koje imaju insulin-nezavisni (tip 2) dijabetes.

Namenske biljne mešavine se od 1992. godine prodaju u našim apotekama. Recepture su izrađene od strane naših farmaceuta na osnovu tradicionalnog iskustva i novih naučnih saznanja, poštujući principe savremene fitoterapije. U sastav ovih mešavina ulazi brižljivo odabrano lekovito bilje, čija je efikasnost i bezbednost farmakološki potvrđena.

Sastojci

List crnog duda (Mori nigrae folium) 25%, pasuljevina (Phaseoli legumen) 25%, list borovnice (Myrtilli folium) 20%, list koprive (Urticae folium) 20%, kičica (Centaurii herba) 5%, koren maslačka (Taraxaci radix) 5%.

Kako se priprema čaj?

Jednu kašiku čaja preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno dok se ne ohladi i procediti. Sveže pripremljen čaj piti tri puta dnevno 15 minuta pre obroka.

Važne napomene

Samo za oralnu upotrebu. Koristiti uz konsultaciju sa lekarom. Proizvod nije namenjen deci mlađoj od 12 godina, tokom trudnoće i perioda dojenja, kao i kod osoba sa poznatom preosetljivošću na sastojke biljaka. Proizvod ne predstavlja zamenu za raznovrsnu ishranu. Ukoliko se tokom korišćenja ovog proizvoda osete bolovi ili neki drugi problem u digestivnom traktu, primenu treba prekinuti i po potrebi se obratiti lekaru ili farmaceutu. Proizvod koristiti prema preporuci proizvođača.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.

Kako deluje?

Čaj protiv šećerne bolesti povoljno deluje na regulaciju metabolizma ugljenih hidrata i masti, smanjenje nivoa holesterola u krvi i smanjenju telesne i povećanju mišićne mase, efikasnije iskorišćavanje glukoze i nivo glukoze, naročito na nivo glukoze nakon obroka.

Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.