Crni čaj

Čaj od fermentisanih listova čaja
Theae folium
20 filter vrećica
Neto: 36g (20 kesica po 1,8g)

Na zalihama:

bez PDV-a: 55.00 din. 66.00 din.
Komada:

Ostali nazivi

crni čaj, ruski čaj, indijski čaj

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Thea sinensis;Nemački nazivi:Tee;Engleski nazivi:Tea;

Sastojci

Fermentisani listovi čaja 100%.

Kako se priprema čaj?

Filter kesicu preliti sa 2 dl ključale vode. Nakon 2 - 5 minuta izvaditi kesicu. Može se služiti uz dodatak cimeta ili mleka.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.

Šta sadrži?

Crni čaj je fermentisan, aromatičan čaj. Sveže lišće čaja se ostavlja da svene, zatim zavija, gnječi i ostavlja da fermentiše nekoliko časova da bi dobio specifičnu aromu i izgubio zelenu boju. Zatim se suši toplim vazduhom i na kraju list dobija crnu boju. Fermentacijom se javlja oko 0,1% vrlo fino aromatično, smolasto etarsko ulje, koje daje karakterističan miris.

Kako deluje?

Tonik, adstringens, antidijaroik i antidot. Čaj, dejstvom kofeina, suzbija i smanjuje zamor i sanjivost nastao intelektualnim naprezanjem. Poboljšava disanje, nadražuje centar za krvotok usled čega je srčani rad pravilniji, jači i bolji. Čaj deluje i kao tipična taninska droga protiv dijareje, upale sluznice i kože, opekotina i za koristi se za jačanje organizma.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.