Rastavić

Biljni čaj od herbe rastavića
Equiseti herba
Tradicionalno pakovanje
Neto: 50g

Na zalihama:

bez PDV-a: 110.00 din. 132.00 din.
Komada:

Ostali nazivi

rastavić, poljska preslica, mali rastavić, konjski rep, barska metlica, štukavac

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Equisetum arvense;Nemački nazivi:Ackerschachtelhalm;Engleski nazivi:Horsetail;

Sastojci

Herba rastavića 100%.

Kako se priprema čaj?

Staviti dve kašičice čaja (2 g) u 2 dl vruće vode i pustiti da ključa na umerenoj vatri 5 minuta. Ostaviti da odstoji 10 - 15 minuta i procediti.

Važne napomene

Piti tri puta dnevno. Nije preporučljivo tokom trudnoće, dojenja i kod dece mlađe od 18 godina.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži 10% kremene kiseline koja je u vodi delemično rastvorljiva. Ima saponina ekvizetonina, oksalne, akonitne i jabučne kiseline, smole, tanina, pektina, flavonskih jedinjenja, vitamina C, karatenoida i gorke supstance.

Kako deluje?

Rastavić se koristi kao diuretik - dejstvo saponina i flavonoida, antidijaroik, anthelmintik i hemostiptik. Pomaže u lečenju malokrvnosti, arterioskleroze, gihta i bolesti urinarnog trakta.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.