Brusnica

Voćni čaj sa plodovima brusnice i jabuke
Vaccinii macrocarponi fructus cum Mali fructus
10 kesica za jednu dozu
Neto: 100g (10 kesica po 10g)

Na zalihama:

bez PDV-a: 287.49 din. 344.99 din.

Ovaj čaj je zbog svog 100% voćnog sastava na festivalu čaja u Nišu, 2005. godine dobio popularan naziv čaj za grickanje.

Ostali nazivi

krupna brusnica, američka brusnica

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Vaccinium macrocarpon;Nemački nazivi:Cranberry;Engleski nazivi:Cranberry;

Sastojci

Sušena brusnica 49,7%, sušena jabuka 46,6%, arome, kiseline: askorbinska kiselina, limunska kiselina, ekstrakt korena cvekle, ekstrakt cvetova hibiskusa.

Kako se priprema čaj?

Sadržaj kesice sipajte u šolju (~250ml) ključale vode. Ostavite da odstoji 5 minuta. Pijuckajte čaj i grickajte komadiće voća.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.

Šta sadrži?

Brusnica je tvrda crvena bobica koja, zahvaljujuci vecoj kolicini vitamina C u svom sastavu, ima kiselkast ukus. Plodovi brusnice pored toga sadrže Vitamin A, kalijum, kalcijum, biljna vlakna i biflavonoide sa snažnim antioksidantnim dejstvom, čime podižu opštu otpornost organizma i smanjuju rizik oboljevanja od karcinoma.

Kako deluje?

Istraživanja su pokazala da sastojci plodova brusnice uništavaju bakteriju Helikobakter pylori, najčešćeg uzrocnika čira na želudcu. Korišćenje čaja brusnice podiže nivo dobrog holesterola, čime znatno smanjuje rizik kardiovaskularnih oboljenja. Najvažnija uloga brusnice je u sprečavanju ponovnih upala mokraćnih puteva, buduci da sastojci brusnice onemogućavaju bakterije da se zakače za zidove kanala i bešike, pa mokrenjem bivaju izbačene iz organizma.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.