Kamilica

Biljni čaj od cveta kamilice
Chamomillae flos
40 posebno upakovanih kašičica
Neto: 40g (40 kašičica po 1,0g)

Na zalihama:

bez PDV-a: 284.00 din. 340.80 din.

Stari Egipćani su posvetili kamilicu svom bogu sunca, procenivši njena ljekovita svojstva kao najvrednija među svim lekovitim biljem. Zbog svog opuštajućeg djelovanja, kamilica je bila nezaobilazan sastojak mnogih srednjovjekovnih ljubavnih napitaka.

Ostali nazivi

kamilica, kamomila, titrica, žabnjak

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Matricaria chamomilla;Nemački nazivi:Kamille;Engleski nazivi:Chamomile;

Sastojci

Cvet kamilice 100%.

Kako se priprema čaj?

Teasy čajnu filter kašicicu preliti sa 2 dl ključale vode. Nakon 15 minuta izvaditi kašicicu.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.

Šta sadrži?

Glavni sastojak droge je etarsko ulje, koga prosečno ima od 0,2-2%. Lekovitost potiče od etarskog ulja ali i od smole, gorke materije, tanina, i još nekih nedovljno ispitanih sastojaka. Znojenje izazivaju glkikozidi nepoznate gradje. Nađen je još i sastojak umbeliferon i njegov metil estar salicilne kiseline i razne masne kiseline. Etarsko ulje kamilice sadrži azulen.

Kako deluje?

Kamilica je jedno od najboljih, neotrovnih i neškodljivih sredstava protiv upale kože i sluznice. Deluje kao antiflogistik i daje se za lečenje raznih opekotina, rana, čireva, za klistiranje, za ispiranje očiju, ušiju, nosa i usta, za grgljanje, za zapiranje polnih organa i ojedenih mesta i uopšte za sve osetljive organe. Kao čaj se daje protiv bolova i grčeva u stomaku jer deluje kao karminativ. Deluje i kao dijaforetik. Etarsko ulje kamilice deluje kao spazmolitik, anestetik i kao dezenficijens.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.