Troskot

Biljni čaj od herbe troskota
Polygoni avicularis herba
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 200.00 din. 240.00 din.

* Obavezna polja

Komada:

Ostali nazivi

troskot, ptičiji dvornik, oputina, pasja trava, crnac, troskovac

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Polygonum aviculare;Nemački nazivi:Vogelknöterich;Engleski nazivi:Erect Knotgrass;

Sastojci

Herba troskota 100%.

Kako se priprema čaj?

Jednu kašičicu čaja preliti sa 2 dl hladne vode, zagrejati i pustiti da ključa 5 minuta. Ostaviti da odstoji 10 minuta i procediti.

Važne napomene

Piti tri puta dnevno po šolju čaja pre jela.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži flavonske heterozide oko 4%, tanina, vitamina C, voska, sluzi, šećera i silikata: oko 1% nerastvorljivih i oko 0,2% rastvorljivih u vodi.

Kako deluje?

Deluje kao ekspektorans i sekretolitik. Kao blagi adstringens koristi se za lečenje organa za varenje, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, dijareje i želudačno-crevnih zapalenja. Ulazi u sastav čajeva za rastvaranje kamena i peska u bubrezima.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.