Grmotrn

Bijlni čaj od korena grmotrna
Ononidis spinosae radix
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 550.00 din. 660.00 din.

* Obavezna polja

Komada:

Ostali nazivi

grmotrn, zečiji trn, gladušac, vučitrn

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Ononis spinosa;Nemački nazivi:Hauhechel;Engleski nazivi:Restharrow;

Sastojci

Koren od grmotrna 100%.

Kako se priprema čaj?

Jednu kašičicu čaja preliti sa 2 dl hladne vode, kratko prokuvati, ostaviti poklopljeno 15 minuta i procediti.

Važne napomene

Piti dva do tri puta dnevno po šolju čaja. Ne preporučuje se upotreba kod otoka (edema) koji su posledica oslabljene funkcije bubrega ili srca.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži triterpenski saponozid zbog koga deluje diuretično. Ima nekoliko izoflavonskih heterozida. Sadrži još alkohol onokol, tanina, šećera, etarskog ulja i slatku materiju sličnu glicirizinu ononid koja ima slaba hemolitička svojstva saponozida.

Kako deluje?

Blag diuretik. Koristi se protiv bolesti bubrega i mokraćne bešike, kamena i peska u bubregu i mokraćnoj bešici, leči hemoroide i hronični kožni osip.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.