Svilovina

Biljni čaj od herbe svilovine
Epilobii herba
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 280.00 din. 336.00 din.

Ostali nazivi

svilovina, sitnocvetna mlečika, vrbolika

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Epilobium parviflorum;Nemački nazivi:Weidenröschen;Engleski nazivi:Epilobium;

Sastojci

Herba svilovine 100%.

Kako se priprema čaj?

Dve pune kašičice čaja preliti sa 2dl ključale vode, ostaviti da odstoji 15 minuta i procediti.

Važne napomene

Piti dve šoljice dnevno.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži flavonoide (derivate kemferola, kvercetina i miricitina), b-sitosterol i njegove estre i glikozide, galnu i elagalnu kiselinu i njihove derivate (enotein A i B u količini od 3-10% u raznim Epilobium vrstama).

Kako deluje?

Antiflogistik, a utvrđeno je da snažno inhibira oslobađanje prostaglandina. Izolovani egalni tanini enotein A i enotein B inhibitorno deluju na enzime 5-alfa-reduktazu i aromatazu, koji su uključeni u metabolizam testosterona. Inhibitori ovih enzima su zapravo potencijalni preparati za lečenje benigne hiperplazije prostate.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.