Beli slez

Biljni čaj od korena belog sleza
Althaeae radix
Tradicionalno pakovanje
Neto: 50g

Na zalihama:

bez PDV-a: 132,49 din. 158,99 din.
Komada:

Ostali nazivi

beli slez, slezovina, belodun

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Althaea officinalis;Nemački nazivi:Eibisch;Engleski nazivi:Marshmallow;

Sastojci

Koren belog sleza 100%

Kako se priprema čaj?

Dve kašičice čaja (3 g) preliti sa 2 dl prethodno prokuvane i ohlađene vode. Ostaviti da odstoji 30 minuta uz povremeno mešanje i procediti.

Važne napomene

Više puta dnevno piti pripremljeni napitak po želji zaslađen medom.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa. Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

SadržI 30-35% sluzi, 10% pektina, oko 35% skroba, 10% saharoze, malo invertnog šećera, asparginata, betaina i 1,5% masnog ulja. Ostavlja najviše 7% pepela u kome ima mnogo fosfata. Sluz se rastvara u hladnoj vodi I hidrolizom daje glikozu, galaktozu i ksilozu.

Kako deluje?

Antitusik, emolijens, demulcent. Koristi se protiv upala organa za disanje i ždrela, kao blago sredstvo protiv dijareje, za klizme, za obloge na upaljenim mestima. Ima antiseptično dejstvo pa se koristi kod suvog iritirajućeg kašlja, u gutljajima tokom celog dana.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.