Artičoka

Biljni čaj od lista artičoke
Cynare scolymi folium
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 330.00 din. 396.00 din.

Ostali nazivi

artičoka, gardun

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Cynara scolymus;Nemački nazivi:Artischocke;Engleski nazivi:Artichoke;

Sastojci

List artičoke 100%

Kako se priprema čaj?

Jednu kašiku čaja (1.5 g)preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 10 min i procediti.

Važne napomene

Piti tri puta dnevno po šolju čaja pola sata pre jela. Ne preporučuje se deci mlađoj od 12 godina, dojiljama i osobama sa oštećenjima jetre i bubrega. Artičoka stimuliše protok žuči, pa može dovesti do pokretanja postojećeg kamena u žuči. Stoga, artičoku ne treba koristiti kod opstrukcije žučnih puteva, kod postojećeg peska ili kamena u žuči.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži do 1% flavonoida, organske kiseline, etarsko ulje, fitosterole, tanine, inulin, gorki seskviterpenski lakton cinaropikrin.

Kako deluje?

Artičoka deluje na poremećaje varenja, smanjuje mučninu, nadutost i stomačne bolove. Artičoka utiče na smanjenje ukupnog holesterola i LDL holesterola (“loš holesterol”), kao i na odnos LDL:HDL ("loš” holesterol : ”dobar” holesterol).
Artičoka pokreće oslobađanje žuči iz žučne kesice i na taj način reguliše varenje, smanjuje pojave nadutosti, bola. Neke komponente artičoke bi mogle uticati na smanjenje sinteze holesterola. Prema nekim istraživanjima artičoka bi mogla imati i zaštitno dejstvo na ćelije jetre.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.