Kokotac

Biljni čaj od herbe kokotca
Meliloti herba
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 250.00 din. 300.00 din.

Ostali nazivi

kokotac, ždraljika, orlov nokat

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Melilotus officinalis;Nemački nazivi:Echter Steinklee;Engleski nazivi:Common Melilot;

Sastojci

Herba kokotca 100%.

Kako se priprema čaj?

Unutrašnja upotreba: Jednu do dve čajne kašičice čaja preliti sa 2 dl ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da odstoji 5-10 minuta. Procediti i piti dve do tri šolje čaja dnevno.
Spoljašnja upotreba: Dve do tri supene kašike čaja prokuvati sa malo vode. Dobijenu kašastu masu uviti u platno i koristiti kao oblogu.

Važne napomene

Kumarini prisutni u sušenom nedzemnom delu biljke pod dejstvom određenih gljivica prelaze u dikumarole koji su antagonisti vitamina K i imaju hemoragično dejstvo. Danas se sve manje koristi kao čaj.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Osušena biljka prijatno miriše na med jer pri sušenju nastupa fermentacija, hidroliza jednog glikozida i oslobadjanje kumarina oko 1%. Aromatična droga koja nema etrskog ulja. Pored kumarina suva biljka ima slobodne melilotne kiseline, smole i tanina.

Kako deluje?

Aktivni sastojci kokotca deluju na bolju prokrvljenost perifernih krvnih sudova. Spolja se koristi za obloge kod otoka, tromboflebitisa, hematoma i čireva.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.