Malina

Biljni čaj od lista maline
Rubi idaei folium
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 250.00 din. 300.00 din.

* Obavezna polja

Komada:

Ostali nazivi

malina, maljuga, umalj, sunica

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Rubus idaeus;Nemački nazivi:Himbeere;Engleski nazivi:Raspberry;

Sastojci

List maline 100%.

Kako se priprema čaj?

Jednu kašičicu čaja preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti da odstoji 10 minuta i procediti.

Važne napomene

Piti dva do tri puta dnevno po jednu šolju čaja. Novija istraživanja ukazuju na prisustvo komponenti antagonističkog delovanja na matericu, pri čemu preovlađuje stimulirajući efekat. Stoga se ne preporučuje upotreba tokom trudnoće, a za olakšanje porođaja isključivo pod lekarskim nadzorom.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

List sadrži tanine, dosta flavonoida, vitamin C i organiske kiseline.

Kako deluje?

Ulazi u sastav grudnih čajeva i kao adstringens u čajevima protiv dijareje. U narodnoj medicini se koristila za olakšavanje porođaja. Fermentisani list prijatno miriše, slično kineskom čaju, pa je nekad služio kao njegova zamena.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.