Frangula

Biljni čaj od kore frangule
Frangulae cortex
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 435.00 din. 522.00 din.

* Obavezna polja

Komada:

Ostali nazivi

frangula, krušina, krkovina

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Frangula alnus;Nemački nazivi:Faulbaum;Engleski nazivi:Buckthorn;

Sastojci

Kora frangule 100%

Kako se priprema čaj?

Jedna kašičicu čaja preliti sa 2 dl hladne vode, zagrejati da proključa, ostaviti poklopljeno 6 sati i procediti.

Važne napomene

Piti šolju čaja uveče pred spavanje, a po potrebi i ujutru pre jela. Ne preporučuje se duža upotreba kao ni upotreba tokom trudnoće i dojenja.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

U svežoj kori i neodležanoj drogi glavni sastojak je glikozidno vezani frangula-emodin-diantron. Ovaj genuini sastojak se za vreme lagerovanja droge postepeno biološki razlaže u monomerne glikozide koji se oksiduju u odgovarajuće antrahinonske glikozide. U koliko je propisno odležala ili je proces oksidacije ubrzan grejanjem na sto stepeni celzijusa jedan sat glavni sastojci su glikofrangulin A i B odnosno njihovi 8-deglikoderivati (frangulin A i B). Pored antrahinonskih derivata droga sadrži tanine, flavonoide, gorke materije, peptidni alkaloid frangulanin, saponozide, ugljene hidrate, sluzi i dr.

Kako deluje?

Frangula je pouzdan laksans naročito protiv hroničnog zatvora. Daje se u obliku čaja u mešavinama, kod kolika u žučnoj kesi i kod izostalih menstruacija.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.