Aronija

Voćni čaj sa plodovima aronije i crne ribizle
Aroniae melanocarpae fructus cum Ribis nigri fructus
Tradicionalno pakovanje
Neto: 100g

Na zalihama:

bez PDV-a: 210.00 din. 252.00 din.
Komada:

Severnoamericki Indijanci koristili su aroniju za ishranu tako sto su plodove sušili ili mleli, pa ih kombinovali sa mesom i kao dodatak pogačama. Sveže plodove upotrebljavali su najčešće kao lek za stomacne tegobe a čaj od listova aronije za vidanje rana.

Ostali nazivi

aronija, sibirska borovnica

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Aronia melanocarpa;Nemački nazivi:Apfelbeere;Engleski nazivi:Black choke;

Sastojci

Plodovi divlje jabuke 40%, plodovi aronije 20%, plodovi crne ribizle 20%, cvetovi hibiskusa 18%, aroma 2%.

Kako se priprema čaj?

Jednu kašiku čaja preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 15 minuta i procediti.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.

Šta sadrži?

Aronija je prava riznica makro i mikro elemenata kao što su gvožđe, kalcijum, bakar, jod, bor, molibden, mangan, kalijum i kobalt, te vitamini C, P, PP, B6, B2, E i provitamin A. Od svega što se nalazi u zrelim plodovima crne aronije, najvažnije su bojene materije, antocijani. Nađeno je 1480 mg antocijana na 100gr svežih plodova, dok je koncentracija proantocianidina bila 664 mg na 100 grama. Ništa manju količinu antocijana sadrži i crna ribizla.

Kako deluje?

Utiče na normalnizaciju nivoa triglicerida i holesterola. Reguliše nivo šećera u krvi i prevenira kardio-vaskularna oboljenja. Poboljšava cirkulaciju krvi, pa time pomaže kod glavobolje i migrene. Pomaže kod povišenog krvnog pritiska i masnoća u krvi. Smiruje grčeve i bolove creva. Preporučuje se osobama izloženim povećanim fizičkim i psihičkim naporima, dijabetičarima, rekonvalescentima i kod prehlada. Koristi se i kao čaj za uživanje i opuštanje.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.