Bokvica

Biljni čaj od lista bokvice
Plantaginis majoris folium
Tradicionalno pakovanje
Neto: 50g

Na zalihama:

bez PDV-a: 100.00 din. 120.00 din.
Komada:

Ostali nazivi

bokvica širokolisna, ženska bokvica, ženski žilovlak

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Plantago major;Nemački nazivi:Breitwegerich;Engleski nazivi:Large Plantain;

Sastojci

List bokvice 100%

Kako se priprema čaj?

Jednu kašiku čaja (3 g) preliti sa 2 dl klučale vode, ostaviti poklopljeno 20 minuta i procediti.

Važne napomene

Piti tri puta dnevno. Nije preporučljivo tokom trudnoće i dojenja.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

U svim organima biljke ima heterozida aukubozida i enzima invertaze, emulzina, tirozinaze i koagulaze. List sadrži oko 4% tanina, pektina, limunove kiseline, vitamina C, saponozida i fitoncida.

Kako deluje?

Ekspektorans, diuretik i antihemoragik. Koristi se kod raznih upala kože i sluznice spolja. Pojačava lučenje tečnosti u plućima i olakšava iskašljavanje pa se u tu svrhu najčešće i koristi. Smanjuje učestalo mokrenje i povoljno deluje na organe za varenje (dijareja, katar, grčevi, čir na želucu).
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.