Prečica

Biljni čaj od herbe prečice
Lycopodii herba
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 1,500.00 din. 1,800.00 din.

* Obavezna polja

Komada:

Ostali nazivi

plavun, prašuljica, crvotočina, kijačasta crvotočina, lisičjak, lisičji rep, plavun, zmijina mahovina

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Lycopodium clavatum;Nemački nazivi:Bärlapp;Engleski nazivi:Clubmoss;

Sastojci

Herba prečice 100%.

Kako se priprema čaj?

Jednu ravnu kašiku čaja popariti sa 2,5 dl vode, ostaviti kratko da odstoji i procediti.

Važne napomene

Pažnja! Ne držati da stoji duže od 30 sekundi i nikako ne kuvati, već samo preliti vodu preko biljke. Pije se samo jedna šolja dnevno gutljaj po gutljaj, i to ujutro, pola sata pre doručka.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži masno ulje, miristinsku kiselinu, šećer, fitosterol, vosak, flavonoide, triterpene i alkaloid likopodin.

Kako deluje?

Ima višestruko delovanje na ljudski organizam. Djeluje kao antireumatik, dermetik, diuretik, laksativ i sekretolik. Ova biljka kao takva se koristi u otklanjanju tegoba reumatskih bolesti, upalnih procesa mokraćnih puteva i bešike, jetre, bubrega, želudca, crjeva, gihta, žutice i rahitisa. Ova biljka je nezaobilazna kod upale jetre, mononukleoze, pojave bolesnih izraslina na vezivnom tkivu jetre, čak i kad su oboljenja već zloćudna.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.