Čaj protiv bronhitisa

Tradicionalno pakovanje
Neto: 50g

Na zalihama:

bez PDV-a: 200.00 din. 240.00 din.

Bronhitis je upalna bolest sluznice donjih disajnih puteva. Neophodno je da lekar u zavisnosti od porekla bolesti odredi odgovarajuću terapiju, jer ukoliko se ne primeni adekvatno lečenje, bronhitis traje dugo i dovodi do neizlečivih promena na bronhijama. Pritom, osim što poprima hronični oblik i uzrokuje konstantan kašalj, stvara sklonost novim oboljenjnjima.

Čaj protiv bronhitisa je dodatak ishrani u obliku mešavine biljnog čaja, za oralnu upotrebu, koji povoljno deluje na bronhije pa pomaže izlučivanju sluzi i lakšem iskašljavanju.

Namenske biljne mešavine se od 1992. godine prodaju u našim apotekama. Recepture su izrađene od strane naših farmaceuta na osnovu tradicionalnog iskustva i novih naučnih saznanja, poštujući principe savremene fitoterapije. U sastav ovih mešavina ulazi brižljivo odabrano lekovito bilje, čija je efikasnost i bezbednost farmakološki potvrđena.

Sastojci

List bokvice (Plantaginis folium) 25%, list podbela (Farfarae folium) 20%, majkina dušica (Serpylli herba) 15%, list belog sleza (Althaeae folium) 10%, cvet jagorčevine (Primulae flos) 10%, rastavić (Equiseti herba) 10%, plod morača (Foeniculi fructus) 5%, slatki koren (Glycyrrhizzae radix) 5%.

Kako se priprema čaj?

Jednu kašiku čaja preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 30 minuta i procediti. Sveže pripremljen čaj piti tri puta dnevno.

Važne napomene

Samo za oralnu upotrebu. Koristiti uz konsultaciju sa lekarom. Proizvod nije namenjen deci mlađoj od 12 godina, tokom trudnoće i perioda dojenja, kao i kod osoba sa poznatom preosetljivošću na sastojke biljaka. Proizvod ne predstavlja zamenu za raznovrsnu ishranu. Ukoliko se tokom korišćenja ovog proizvoda osete bolovi ili neki drugi problem u digestivnom traktu, primenu treba prekinuti i po potrebi se obratiti lekaru ili farmaceutu. Proizvod koristiti prema preporuci proizvođača.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.

Kako deluje?

Sadrži biljne sastojke koji deluju antiseptički, antibiotički i protivupalno. Pomažu kod infekcije disajnih puteva, upale grla i promuklosti. Deluju opuštajuće na bronhije pa pomažu izlučivanje sluzi i iskašljavanje. Ublažavaju napade kašlja i astme.

Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.