Pirevina

Biljni čaj od rizoma pirevine
Graminis rhizoma
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 250.00 din. 300.00 din.

* Obavezna polja

Komada:

Ostali nazivi

pirevina, pirika, pirovina

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Agropyrum repens;Nemački nazivi:Quecke;Engleski nazivi:Dog-Grass;

Sastojci

Rizom pirevine 100%.

Kako se priprema čaj?

Jednu kašiku čaja (5 g) preliti sa 2,5 dl ključale vode, ostaviti da odstoji 1 sat i procediti.

Važne napomene

Piti tri puta dnevno. Ne prekoračiti dnevnu dozu od 10 g čaja. Ne preporučuju se trudnicama, dojiljama i osobama mlađim od 18 godina.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži oko 8% triticina, saponina, 9% sluzi, oko 7% gume, levuloze, inozitola, dva heterozida koji hidrolizom daju vanilin , malo etarskog ulja, 3-5% soli (slikata, maleata kalijuma i kalcijuma) i kremene kiseline u epidermu.

Kako deluje?

Pirevina je slab diuretik. Koristi se kod cistitisa, uretritisa, prostatitisa, benigne hipertrofije prostate, liturije i upale gornjih disajnih puteva.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.