Zova

Biljni čaj od cveta zove
Sambuci flos
20 filter vrećica
Neto: 20g (20 kesica po 1,0g)

Na zalihama:

bez PDV-a: 70.00 din. 84.00 din.
Komada:

U jednoj bajci koju je napisao Andersen, prehlađenom dečaku koji leži u postelji učinilo se da je iz čajnika izašao duh jedne simpatične i dobroćudne bakice koju je pisac nazvao Bazgova majčica. Ona je umirila i zabavljala dečaka svojim zanimljivim pričama koje su ga odvele u san. Kada se sutradan probudio dečak više nije bio bolestan.

Ostali nazivi

zova, bazga

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Sambucus nigra;Nemački nazivi:Holunder;Engleski nazivi:Elder;

Sastojci

Cvet zove 100%.

Kako se priprema čaj?

Filter kesicu preliti sa 2 dl ključale vode i posudu poklopiti. Nakon 5 minuta izvaditi kesicu.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.

Šta sadrži?

Sadrži heterozide koji izazivaju znojenje, sambunigrozid (cijanogenetski heterozid), flavonski heterozid rutozid, tanine, etarsko ulje, smole, šećer, holin i organske kiseline.

Kako deluje?

Deluje kao dijaforetik, diuretik, laksans, antiflogistik i emolijens. Koristi se kod prehlade i gripa za znojenje, za lečenje sinuzita i nazalnog katara.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.