Imela

Biljni čaj od herbe imele
Visci albi herba
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 290.00 din. 348.00 din.

* Obavezna polja

Komada:

Ostali nazivi

imela, bela imela, amelje, veska, omelj

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Viscum album;Nemački nazivi:Mistel;Engleski nazivi:Mistletoe;

Sastojci

Herba imele 100%.

Kako se priprema čaj?

Jednu kašičicu čaja uveče preliti šoljom 2 dl hladne vode, sud poklopiti i ostaviti da odstoji preko noći. Ujutru čaj procediti.

Važne napomene

Ovu količinu čaja popiti u toku dana u gutljajima bez šećera. Imelu treba uzimati kratko vreme, sa prekidima. Kod osetljivih osoba može da izazove alergijske reakcije, glavobolju i povišenu temperaturu. Nije preporučljivo tokom trudnoće, dojenja, u kombinaciji sa lekovima za srce i za samolečenje.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži lektine, najviše proučen mistel-lektin koji se sastoji od dva polipeptidna lanca i šećera. Polipeptid je viskotoksin izgrađen od 46 aminokiselina. Droga sadrži još flavonoide, biogene amine, polisaharide, posebno galakturone i arabinogalaktone, razne proteine i alkaloide još nepoznate strukture.

Kako deluje?

Antihipertenziv, citotoksik. Dobro deluje protiv visokog krvnog pritiska i ateroskleroze, ali je jakog i neujednačenog fiziološkog dejstva pa se treba upotrebljavati pod nadzorom lekara.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.