Čičak

Biljni čaj od korena čička
Bardanae radix
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 825.00 din. 990.00 din.

* Obavezna polja

Komada:

Ostali nazivi

čičak, lopuh, repuh, repje, komodiljka

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Arctium lappa;Nemački nazivi:Klette;Engleski nazivi:Burdock;

Sastojci

Koren čička 100%.

Kako se priprema čaj?

Јednu kašičicu čaja kuvati u 2 dl vode 5 minuta, ostaviti poklopljeno 10-15 minuta i procediti.

Važne napomene

Piti nekoliko puta dnevno posle jela po šolju čaja. Zbog nedostatka podataka o toksičnim efektima ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće i dojenja.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži polisaharid inulin, gorke materije, etarsko ulje, nerastvorljive gume, tanine, sumporna jedinjenja, kalijum fosfat, gvožđe, natrijum, kalcijum, magnezijum i neke uljno smolaste supstance.

Kako deluje?

Dermatik, digestiv i diuretik. Upotrebljava se protiv upale i čira želuca, poboljšava probavu, pomaže protiv reume, skrofuloze, kožnog ekcema, lišaja, osipa, gnojnih rana i skorbuta.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.