Lipa

Biljni čaj od cvetova lipe
Tiliae flos
Čajevi na merenje
Neto: 0,5kg

Na zalihama:

bez PDV-a: 1,275.00 din. 1,530.00 din.

* Obavezna polja

Komada:

Zraci sunca u cvetu lipe.
Po legendi, zraci sunca su uhvaćeni u cvetu lipe, pa kada neko popije lipov čaj toplota sunca ulazi u organizam, izaziva znojenje i oslobađa telo groznice.

Ostali nazivi

pozna lipa, sitnolisna lipa, bela lipa, rana lipa, velelisna lipa

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Tilia cordata, Tilia grandifolia;Nemački nazivi:Linde;Engleski nazivi:Linden;

Sastojci

Cvet lipe 100%.

Kako se priprema čaj?

Jednu kašiku čaja preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 15-20 minuta i procediti.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži gvožđe, kalcijum, soli mangana, tanin, etarsko ulje, sluz, nepoznae heterozide, glikozide, šećer, gumu, vosak, smolu, žutu boju, manitol, terpentinski alkohol koji daje miris cvetu i tanin, kojeg ima najviše u cvetnom priperku. Pored toga u cvetu i listu ima još vitamina C a u semenu masnog ulja i hesperidina.

Kako deluje?

Dijaforetik, laksans, spazmolitik, sedativ. Koristi se u čajevima protiv malokrvnosti, vodene bolesti, prehlade disajnih organa i hroničnog kašlja. Koristi se i u čajevima za izlučivanje znoja i mokraće, za ublažavanje bolova pri mokrenju. Utiče i na promet materija.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.