Kleka

Biljni čaj od ploda kleke
Juniperi fructus
Tradicionalno pakovanje
Neto: 50g

Na zalihama:

bez PDV-a: 120.00 din. 144.00 din.
Komada:

Ostali nazivi

kleka, plava kleka, venja, borovica

Nazivi na drugim jezicima

Latinski nazivi:Juniperus communis;Nemački nazivi:Wacholder;Engleski nazivi:Juniper;

Sastojci

Plod kleke 100%

Kako se priprema čaj?

Jednu kašiku čaja preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 30 minuta i procediti.

Važne napomene

Piti tri puta dnevno po šolju čaja. Ne sme se koristiti kod bubrežnih oboljenja (nefritisa i pijelonefritisa), tokom dojenja, ni u trudnoći jer može dovesti do pobačaja.

Čuvanje proizvoda

Čuvati na suvom i hladnom mestu bez direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.Nakon otvaranja kese čaja u rinfuzu, ako ste u mogućnosti, prespite čaj u zatvorenu posudu. Ako korist

Šta sadrži?

Sadrži 2,5% etarskog ulja, do 33% invertnog šećera, oko 10% smole, jedan gorki tanoglikozid juniperozid, tanina, voska, gume, organskih kiselina i njihovih soli i flavonskih hetrozida.

Kako deluje?

Koristi se za lečenje mnogih bolesti, za unutrašnju i spoljašnju upotrebu: kao diuretik, protiv nazeba, kašlja, vodene bolesti, gonoreje, astme, za znojenje, a spolja u obliku Spiritus juniperi za obloge i masažu protiv nazeba i reumatizma. U većim dozama kleka može biti škodljiva a može i da ošteti bubrege.
Ove informacije nisu zamena za stručna mišljenja vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika u ovoj oblasti stručnosti. Stoga Vas molimo da uvek pročitate uputstvo za upotrebu koje je deklarisano na samom kupljenom proizvodu i da se pridržavate navedenih informacija.